22 July 2024
 

Mentalbeskrivarutbildning 2018

Behovet av fler mentalbeskrivare är stort på många platser i landet, och Utskottet för avel och hälsas mentalgrupp (UGM) inbjuder därför till en mentalbeskrivarutbildning som kommer att äga rum under våren 2018. För att få gå utbildningen ska man vara utbildad testledare MH och ha tjänstgjort under tre år vid minst sju tillfällen för olika hundraser. Ha tävlingserfarenhet inom bruksprov alternativt ha annan dokumenterad hundkunskap som UGM bedömer vara likvärdig. Även personer med mycket god hundkunskap genom t.ex. professionellt arbete med hund, med tonvikt på mycket god mental kunskap om hund, kan fylla i en intresseanmälan och bifoga sitt hund-CV.

I mars 2018 kommer det att vara en central helg om mentala egenskaper, och sedan blir det även en fyradagars slututbildning med examination. Denna kommer att äga rum på två platser i landet, i Timrå respektive i västra distriktet.

Själva utbildningen kostar inget, men deltagarna får själva stå för kostnaderna för resor och övernattningar.

Mer information om utbildningen och länk till formuläret för intresseanmälan finns på SBK:s hemsidan: www.brukshundklubben.se/mentalbeskrivarutbildning_2018

Alla som anmäler sitt intresse kommer inte att kunna beredas plats på utbildningen, och sökanden från de delar av landet som har störst behov av fler beskrivare kommer att ha förtur. I november kommer det sedan att skickas ut information om vilka som erbjuds plats på utbildningen.

Sista dag för intresseanmälan är den 15 oktober.

Varmt välkomna önskar
Utskottet för avel och hälsa
/Utskottsgrupp mental (UGM)

Dela

 
 
Om vit herdehund

Är du intresserad och vill ha mer information om rasen och dess spännande historia.

Läs här »
Se oss på Flickr

Alla bilder rymms inte här. Håll därför utkik efter fler bilder på Flickr. Har du egna bra bilder, skicka dem till oss.

Jag vill titta »
Bli medlem i VHK

Alla som är intresserade av vit herdehund är välkomna som medlemmar hos oss.

Hur gör jag »
Kontakt

Vit Herdehundklubb
c/o Linda Johansson
Ängomsbodarna 116, 862 94 Njurunda

E-post: vhk@vitherdehund.com